Via mobiele devices toegang tot het EPD

Wij interviewden Marc Sterenberg, Commercieel directeur bij NEXUS Nederland, over de toekomst van mobile healthcare en ehealth. Daarnaast geeft Marc zijn visie over EPD, het werken met apps en de beveiliging van patiëntgegevens.

Bekijk het interview

Transcript van het interview

 

Waar is NEXUS mee bezig op het gebied van Mobile Healthcare?

Nou, we zijn heel druk bezig alle functionaliteiten, die we in onze EPD hebben waarmee we onze zorgverleners ondersteunen, ook naar buiten te brengen via een mobile healthcare platform en op die manier stellen we zowel patiënten als dokters in staat om via mobiele devices toegang te krijgen tot het EPD.

 

Wat is er zo uniek aan dat platform van u?

Nou, uniek aan het platform is dat het niet zomaar een verzameling van losse apps is, maar dat het echt een platform is waarmee de organisatie, het ziekenhuis of GGZ instelling, goed beheer kan voeren over de devices waarmee toegang wordt verleend over de applicaties, over de gebruikers en dat is natuurlijk heel belangrijk als het gaat om beveiliging van de data waar we mee werken.

 

Want is die beveiliging een speerpunt bij u?

Beveiliging is niet alleen bij ons, maar ook, zeg maar, bij de overheid een belangrijk speerpunt. We hebben het college Bescherming Persoons Gegevens, die zeer nadrukkelijk toekijkt of alles wat we aan data verzamelen over de patiënt ook op een veilige manier gebruikt wordt.

 

Hoe ziet u de toekomst met Mobile Healthcare?

Ik denk, dat de toekomst met Mobile Healthcare een toekomst is waarbij we niet alleen maar via onze mobiele devices, maar via allerlei andere met chips voorziene devices data gaan verzamelen. Dus we gaan een enorme hoeveelheid data krijgen, die we in het dossier gaan krijgen, waar we iets mee moeten. Big data en de analyse daarvan zal steeds belangrijker gaan worden.

 

Wat is uw tip voor andere mensen in de zorg, om actief te zijn in Mobile Healthcare?

Nou, ik denk: het Mobile Healthcare congres helpt natuurlijk bij het delen van kennis en informatie. Wat ik toch wel merkte ook vanmorgen naar aanleiding van het rapport van Nictiz en NIVEL, is dat communicatie over alle mogelijkheden die er zijn voor de patiënten, dat dat toch ongelofelijk belangrijk is. Dus focus niet op de techniek, focus niet op de technologie, maar praat met name over de voordelen voor de gebruikers en laat dat ook zien en zorg dat daar veel communicatie over plaats vindt.

69073-banner-1920x500v2

 

Mobile Healthcare congres

Mobile Healthcare is hét ontmoetingspunt voor meer dan 650 spelers uit de mhealth value chain. Het Mobile Healthcare event biedt u een overzicht van best-practices van eHealth implementaties, visies en strategieën en het brengt de belangrijkste spelers uit de mHealth value chain bij elkaar. Mis het niet!

Inschrijven

 

 

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobile Healthcare website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2020