Veranderingen door robotisering in de zorg

Alexandre Jansen, Head of Innovation bij Deloitte EMEA geeft in dit interview een kijkje in de wereld van zorgrobot Zorra. Daarnaast deelt hij zijn toekomstvisie op het gebied van mobile healthcare en ehealth toepassingen in de zorg. 

Bekijk het interview

 

Transcript van het interview

Wat doet Deloitte op het gebied van Mobile Healthcare?

Nou, Deloitte is zeer actief op het gebied van innovatie. Dus wij zien de exponentiele groei van technologie echt als een enorme drijver voor organisaties en veranderingen in onze samenleving en dus ook in de zorg. En als je kijkt naar wat voor nieuwe toepassingen, applicaties en technologieën in de zorg ontstaan waardoor patiënt en zorg bij elkaar gebracht worden, dat is absoluut een domein waar wij heel actief mee bezig zijn en ook graag in meedenken.

Naast u staat een robot. Wat doet die robot op Mobile Healthcare gebied voor u?

Dit is Zorra, de zorgrobot, is één van onze partners waarmee we samenwerken en dit laat zien hoe technologie heel toegankelijk wordt en nieuwe toepassingen met zich meebrengt. Dus als je ziet dat deze robot relatief voor een paar duizend euro al met bejaarden in de zorg allerlei oefeningen kan doen waarvan wordt voorspeld dat binnen nu en een jaar dit voor duizend euro op de markt komt, dit soort apparaten, dat brengt allerlei nieuwe toepassingen met zich mee.

Zoals wat, wat kunnen we verwachten in de toekomst?

Nou, denk bijvoorbeeld aan onderwijs of met kinderen, misschien zelfs wel opvoeden, maar denk ook bijvoorbeeld misschien wel het vervangen van verpleegkundige, die een bepaalde basisbehoeftes kunnen voorzien door middel van robots.

Iedereen op dit congres moet nu ook aan de robot van u?

Nee, zeker niet. Gelukkig moeten we ook mensen houden, de menselijke relatie blijft cruciaal hoe dan ook, technologie zal dat nooit volledig vervangen, maar het is heel belangrijk denk dat mensen zich bewust zijn van de snelheid waarmee technologie implicaties gaat hebben op organisaties.

Zijn er ook gevaren bij gekoppeld?

Aan de robot?

Bijvoorbeeld of aan die nieuwe technologieën?

Nou, onderzoek van Deloitte toont wel aan dat door robotisering 2 tot 3 miljoen banen in Nederland op de niet al te lange termijn gaan verdwijnen, maar dat biedt ook kansen want er ontstaan ook nieuwe banen door.

 

Mobile Healthcare Event

Mobile Healthcare is hét ontmoetingspunt voor meer dan 1000 spelers uit de mhealth value chain. Het Mobile Healthcare event biedt u een overzicht van best-practices van eHealth implementaties, visies en strategieën en het brengt de belangrijkste spelers uit de mHealth value chain bij elkaar. Mis het niet!

Inschrijven

 

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobile Healthcare website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2020