Thuisarts.nl: Inzicht in medische gegevens

thuisarts.nlThuisarts.nl geeft inzicht in medische gegevens

Een nieuw platform, Thuisarts.nl, biedt gebruikers onafhankelijke en betrouwbare informatie over de medisch-specialistische zorg. Thuisarts.nl gaat in op de behandeling van vijf aandoeningen; Melanoom (Huidkanker), Perifeer arterieel vaatlijden (Etalagebenen), Cataract (Staar), Heupfractuur (Gebroken heup) en Diabetes Mellitus (Suikerziekte).

De teksten zijn gebaseerd op medische wetenschappelijk richtlijnen en tot stand gekomen op initiatief van de Federatie Medisch Specialisten. Deze partij stelt zich als doel in 2017 nog eens 25 aandoeningen beschikbaar te maken via de Thuisarts.nl app.

Jaar van de Transparantie

De samenwerking tussen het NHG, de Federatie Medisch Specialisten en Patiëntenfederatie NPC is ontstaan naar aanleiding van het Jaar van de Transparantie, dat door minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is opgezet. Het platform moet de informatie aan patiënten over diverse aandoeningen te verbeteren. Voor het platform zijn teksten door ontwikkeld door het Kennisinstituut van de Federatie Medisch Specialisten en het NHG, in afstemming met wetenschappelijke verenigingen en patiëntenverenigingen.

Huisartsen en medische specialisten kunnen de informatie op Thuisarts.nl gebruiken om hun voorlichtingen aan patiënten tijdens een consult te verbeteren. Patiënten kunnen verzamelde informatie echter ook gebruik ter voorbereiding op een consult.

Bron: Digitale Zorg Magazine

Meer weten over Thuisarts.nl?

Data-Driven-Healthcare-420-pxTijdens Data Driven Healthcare (onderdeel van Mobile Healthcare) komt Dr. Tobias Bonten een presentatie geven over Thuisarts.nl en zorggebruik in de huisartsenpraktijk. Zo blijkt dat na de lancering van Thuisarts.nl het zorggebruik in eerste lijn significant gedaald is. eHealth kan dus een krachtige manier zijn om patiënten te ondersteunen bij besluitvorming rondom artsenbezoek en te stimuleren tot zelf-management.

Bekijk het programma van Data Driven Healthcare
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobile Healthcare website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2020