Start de behandeling al in de ambulance

Sebastiaan Alves, business development healthcare bij Hewlett-Packard, informeert ons over hun samenwerking met het Sint-Jans Gasthuis Weert waarbij zij de ambulance met het ziekenhuis verbinden. Door dit contact kan er sneller met de behandeling worden gestart. Daarnaast geeft zijn Sebastiaan zijn visie over de toekomst van Mobile Healthcare.

Bekijk de video

Transcript van het interview

 

Wat doet u als Hewlett Packard op het gebied van Mobile Healthcare?

Nou, laat ik het zo stellen, ten eerste is Healthcare is een belangrijk marktgebied voor HP met een bijzondere focus. Mobility is één van onze speerpunten ook in het kader van de nieuwe stijl of IT, dus dat is een hele mooie verbintenis en vandaar dat we hier ook aanwezig zijn met de oplossing die we in samenwerking met het Sint-Jans Gasthuis Weert in ambulancezorg Limburg Noord ontwikkelen, omdat het gewoon zo lekker concreet is, technisch ja, het moet allemaal geregeld worden, alleen de belangrijkste uitdaging zit hem in de processen, gedrag, cultuur. Vandaar dat het een hele mooie samenwerking is in dit project met een heel concreet resultaat.

Kunt u wat meer vertellen over dat project?

Ja. In het project verbinden wij eigenlijk de ambulance met het ziekenhuis met veel al de spoedeisende hulp. Wat je nu ziet is dat die communicatie niet of gebrekkig aanwezig is en ja, het gaat over gevallen wat levensbedreigend is, het zogenaamde A1 transport en ja, dan is het toch heel belangrijk dat inderdaad de mogelijkheid er is dat de medi-specialist eerder in dat proces wordt betrokken en desnoods kan adviseren of dat er bepaalde zaken al worden opgestart in de ambulance waardoor eigenlijk de tijd verkort, dat men sneller behandeld kan worden. Dus, het heeft heel veel voordelen voor uiteraard de patiënt maar ook voor de ambulance-medewerker, verpleegkundige, voor het ziekenhuis, de dokter en uiteindelijk ook natuurlijk met zijn allen dat het efficiency in de hand werkt, ook de maatschappij, de zorgverzekering etcetera.

Hoe ziet u de toekomst van Mobile Healthcare?

Ja, dat zal steeds verder gaan. We staan eigenlijk nog maar aan het begin. Ik denk dat je ook kijkende naar de presentatie zojuist, dat je ziet van “hé, één procent heeft toegang tot zijn medisch dossier”, terwijl bijna de helft van de mensen, vijftig procent, het eigenlijk zou willen. Dat is natuurlijk een gigantische “gap” en ja, we zitten aan de vooravond, technisch is heel veel mogelijk. Nogmaals, het zit hem echt op de goede inborging of inbedding met de procedures, gedragscultuur en funding inderdaad. Dat het een logisch vanzelfsprekend onderdeel is in de dienstverlening in de zorg en niet iets erbij want dat is vaak het probleem nu, je kunt piloten wat je wil maar op het moment dat de pilot is afgelopen en de funding is weg, bloedt het vaak dood omdat er gewoon, ja, op korte termijn voordelen, op lange termijn opbrengsten, liggen vaak niet bij dezelfde partij en dat maakt het lastig. Maar er is verbetering, het gaat steeds harder. Het is ook goed om te zien dat de politiek, Minister Schippers, Staatssecretaris Van Rijn hele concrete doelstellingen hebben benoemd als het gaat bijvoorbeeld om Telehealth, toegang tot het dossier, de mogelijkheid van beeldbellen, zoveel x percentage, ik geloof zestig of tachtig procent van de chronisch zieken zouden de mogelijkheid moeten hebben om dat te doen en dat vind ik heel goed in combinatie natuurlijk ook met de middelen beschikbaar stellen om dit te promoten.

69073-banner-1920x500v2

Mobile Healthcare congres

Mobile Healthcare is hét ontmoetingspunt voor meer dan 650 spelers uit de mhealth value chain. Het Mobile Healthcare event biedt u een overzicht van best-practices van eHealth implementaties, visies en strategieën en het brengt de belangrijkste spelers uit de mHealth value chain bij elkaar. Mis het niet!

Inschrijven
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobile Healthcare website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2020