Serious game voor medische professionals

Wij interviewden Lex van Loon, CTO bij VirtualMedSchool  en PhD RadboudUMC / UTwente over innovaties op het gebied van mhealth. Lex vertelt ons meer over serious game voor medische professionals. 

Bekijk het interview

Transcript van het interview 

Wat doet u met de universiteit Twente met Mobile Healthcare?

Ik ben werkzaam bij technische geneeskunde. Dat is een opleiding op de universiteit Twente en waar wij inmiddels een paar jaar geleden voor gevraagd zijn is om te helpen bij de ontwikkeling van een serious game voor medische professionals

Wat gaat zo’n serious game opleveren?

Hij levert al een hele hoop op. Hij wordt inmiddels gebruikt door 40% van de Nederlandse ziekenhuizen. Dus zowel studenten als professionals, verpleegkundigen die gebruiken die game in hun onderwijs en accreditatie. Dus wat we vroeger hadden is we hadden de klassieke boeken de e-learning etc. en daarna gingen ze vaak met echte simulaties trainen. Dus met simulatoren in teamverband dat trainen. Wat we zagen is dat daar een gat tussen zat. Dus mensen kwamen niet goed voorbereid op die simulatietraining. Dus toen zijn we gaan kijken van hoe kunnen we dat nou verbeteren en de simulatietraining vrij dure scholing is, of dat efficiënter ingezet kan worden. Dus we hebben een game ontwikkeld met allerlei scenario’s. Dus we hebben op de spoedeisende hulp of we hebben met kinderscenario’s, brandwonden, voor huisartsen. Dat mensen dus daarmee kunnen trainen en aan de hand van die game beter voorbereid kunnen zijn.

Wat denkt u dat de toekomst is van Mobile Healthcare?

Veel. Met deze game gaan we, zijn we steeds verder aan het uitbreiden nog meer scenario’s, nog meer mensen kunnen trainen. Ik denk zelfs dat we ook nog  weer naar meer de lekenversie zouden kunnen gaan. Dus mensen hebben steeds meer interesse in hoe kunnen we nou BLS, basic life support trainen? De Hartstichting is daar druk mee bezig. Dus ook daarvoor kunnen we het inzetten. En de nascholing en scholing van medisch professionals nog beter kunnen maken.

Wat zou u nou uw collega’s op zo’n congres willen adviseren die in de zorg werken met Mobile Healthcare iets te gaan doen?

Iedereen ziet wel, denk ik, de toekomst van Mobile Healthcare. Het lastige is alleen om het echt werkend te krijgen en dat het ook gebruikt wordt. Ik heb de meest fantastische oplossingen hier vandaag ook gezien. Maar toch wordt het niet altijd ten volle benut. Dus ik denk als ik een tip mag geven is, om echt die verbinding aan te gaan met de medische praktijk. Dus probeer specialisten, artsen etc. in je team te krijgen, zorg voor meer draagvlak en dan kan het ook echt gebruikt worden.

69073-banner-1920x500v2

Mobile Healthcare

Mobile Healthcare is hét ontmoetingspunt voor meer dan 650 spelers uit de mhealth value chain. Het Mobile Healthcare event biedt u een overzicht van best-practices van eHealth implementaties, visies en strategieën en het brengt de belangrijkste spelers uit de mHealth value chain bij elkaar. Mis het niet!

Inschrijven

 

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobile Healthcare website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2020