Het belang van samenwerken voor e-Health initiatieven

Vinood Mangroelal - interview Mobile Healthcare

KPN wordt veel betrokken bij e-health initiatieven. Vinood Mangroelal, Sector Directeur Healthcare Sales bij KPN, vertelt waarom samenwerking zo belangrijk is. Niet alleen vanuit KPN, maar vooral vanuit de zorg zelf! Bekijk zijn interview:

Of lees hieronder het interview:

Wat zijn nu de trends in de zorg en mobile health?

Die trends zijn bijna niet samen te vatten in dit korte interview. Wat wij vooral zien in mobile health, is dat we wel nu op het punt staan van doorbraak. Je ziet dat er heel veel initiatieven zijn, die nu ook echt van de grond komen. Wat je vooral ziet, ook op het Mobile Healthcare congres vandaag, is een aantal ideeën dat nu ook echt massa begint te krijgen en ook levensvatbaar begint te worden. En dat is een hele mooie ontwikkeling.

Wat moet er nou gebeuren om het echt op te schalen?

Wat mij wel heel erg opvalt, is dat het nu ook zaak wordt om niet heel veel dingen op verschillende plekken uit te gaan vinden. Vanuit KPN worden wij heel veel betrokken bij verschillende e-health initiatieven en wat wij heel duidelijk merken is dat op heel veel verschillende plekken hetzelfde initiatief speelt. Dan zoeken wij altijd naar de manieren om samenwerking voor elkaar te gaan krijgen.

Maar daar kunnen wij maar een beperkte rol in spelen. Dat moet ook echt wel vanuit de zorg zelf komen.

Jullie zijn sponsor van dit evenement. Is dit één van die pogingen om de mensen bij elkaar te krijgen?

Ja, klopt. KPN is zeer verbonden aan de zorg. Dat is één van onze speerpunten, vooral ook omdat wij daar vanuit onze maatschappelijke rol richting Nederland een hele grote bijdrage in zien.

Aan de andere kant zit mobile natuurlijk heel erg in het DNA van KPN. Wij verbinden mensen in Nederland, bedrijven, maar ook zeker de zorg met mensen die nu nog geen zorgbehoefte hebben of al wel een zorgbehoefte hebben. Dus het zit in onze sweet spot.

Hoe zien jullie de toekomst van mobile health en wat gaat KPN daarvoor betekenen?

Wat je ziet, is dat er nu een grote adoptie plaatsvindt. Wij zien een expressieve groei in ons eigen netwerk als het gaat om hoeveel informatie er wordt doorgepompt als het ware. En wat wij ook zien is dat je nu een grote acceptatie gaat krijgen van allerlei e-health initiatieven. Dus we zien het eigenlijk alleen nog maar meer groeien.

Het zijn een beetje dooddoeners, maar wat wij wel zien in de toekomst, is dat je nu veel meer mixen gaat krijgen. Je ziet allerlei nieuwe trends op het gebied van augmented reality en virtual reality ontstaan en heel veel partijen hebben hele goede ideeën. De kunst wordt nu om daar inderdaad in op te schalen.

Merk je het nut van zo’n congres als vandaag?

Ja, niet alleen met de gesprekken die wij vanuit KPN voeren. Je ziet ook verschillende partijen die inderdaad gesprekken voeren hier met zorgorganisaties, dat iedereen echt op zoek is naar hulp, naar samenwerking, naar coalities. Ja en dat is hartstikke gaaf, dus daar staan wij helemaal achter.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobile Healthcare website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2020