Patiëntportalen helpen bij het beter voorbereiden van policonsulten

Jan Christiaan Huijsman, programmamanager vernieuwing zorg ICT bij UMC Utrecht geeft in dit interview een kijkje in de wereld van patiëntportalen. Daarnaast deelt hij zijn toekomstvisie op het gebied van mobile healthcare en ehealth toepassingen in de zorg. 

 

Bekijk het interview

 

Transcript van het interview

Wat doet u met het UMC Utrecht aan Mobile Healthcare?

We doen veel. We ontwikkelen patiëntportalen, waarin we alle medische gegevens openbaren aan de patiënt. Dat combineren we met e-consult. We zijn bezig met het ontwikkelen van pilots met hypertensie, dus het meten van cardiale metingen van op afstand.

En levert dat iets op voor de patiënten?

Wat we met name horen over het patiëntportaal is dat het zeer wordt gewaardeerd, informatie toegankelijk is, dat patiënten die we in real time zien en dat zij hun poli consult beter kunnen voorbereiden. Ze komen voorbereid bij de dokter met informatie, met vragen etcetera.

En daar heeft uiteindelijk iedereen wat aan.

Zo is het. Ook de dokter weet dan van: hé dit consult levert meer op.

Wat verwacht u van de toekomst op mobile e-health?

Uiteindelijk wordt e-health gewoon health, de ‘e’ moet eraf en de elektronic wordt gewoon gezondheid op afstand. Ik denk, dat we nu in een hele dubbele wereld leven. Enerzijds lopen hier veel mensen rond die het weten, no-brainers noemen we dat, die geloven in e-health, anderzijds zijn er een heleboel mensen buiten, die dat nog spannend vinden, privacy risico’s, technische risico’s. Ik denk, dat over vijf jaar jij en ik allerlei dingen in ons lijf meten en daar gewoon ook met de dokter over gaan praten.

Dus wat moet er dan gebeuren om de rest van de wereld wel goed te informeren?

Spannende vraag. Blijf dit soort congressen organiseren voor de dialoog en ook het leren met elkaar. Creëer ook een virtueel congres, waarin je de data deelt, de ervaringen en de pilots, de informatie, maar ik denk dat er meer nodig is. We hebben een dappere overheid nodig, die het initiatief Blue Button, namelijk het kunnen delen van je medische informatie als patiënt overal, in Amerika, in Australië, ook ter harte nemen. Ik noem het nog maar een keer: Blue Button. Ze weten het, standaardinformatie delen met alle patiënten, net zoals je medische pensioengegevens. Dat kan al, dat moet ook met je medische informatie kunnen. Als we dat gaan doen, dan kunnen alle zorginstellingen hun medische informatie delen met die ene patiënt.

69073-banner-1920x500v2

Mobile Healthcare Event

Mobile Healthcare is hét ontmoetingspunt voor meer dan 650 spelers uit de mhealth value chain. Het Mobile Healthcare event biedt u een overzicht van best-practices van eHealth implementaties, visies en strategieën en het brengt de belangrijkste spelers uit de mHealth value chain bij elkaar. Mis het niet!

Inschrijven

 

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobile Healthcare website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2020