Patiënt zelf aan het roer van eigen zorg

Wij interviewden Joost Bruggeman, founder Siilo, op Mobile Healthcare over de recente ontwikkelingen in de ehealthcare. Joost deelt met ons zijn visie op patiëntdossiers en privacyproblemen. Daarnaast vertelt hij wat in zijn ogen de toekomst van mobile healthcare is.

Bekijk het interview

Transcript van het interview

Wat ziet u nu als de meest actuele ontwikkeling binnen de mobile healthcare?

De meest actuele ontwikkeling is het meest recent genomen besluit in de Eerste Kamer dat het patiëntendossier bij de patiënt ligt. Dat is denk ik waar heel veel in gaat gebeuren, de komende jaren.

Wat voor gevolgen denkt u dat dat gaat hebben?

Ik denk dat het een groot deel van de patiënten enorm gaat stimuleren om zelf ook aan het roer te staan van hun eigen zorg.

En wat betekent uw bedrijf daarin, in deze nieuwe beleidsvorm?

Nog niks. Siilo is op dit moment heel erg bezig en gericht op de zorgverleners zelf. Wij geloven er wel heel erg in dat uiteindelijk de connecties gelegd moeten gaan worden op een mobiel platform, tussen de zorgverleners en de patiënt uiteraard, maar wij zitten heel erg nog op het privacyprobleem en hoe de zorgverleners op dit moment in de zorg communiceren.

Hoe tackelen jullie dat privacyprobleem?

Wij hebben een app ontwikkeld die vergelijkbaar is met WhatsApp. We hebben daar een aantal maatregelen voor genomen, zodat die app bruikbaar is in de zorg. Dat betekent dat we een aantal security measurements hebben genomen. Een voorbeeld is dat we bijvoorbeeld de data op de telefoon ook versleutelen en pas toegankelijk maken middels een pincode.

Hoe ziet u de toekomst van de mobile healthcare?

Ja, dat is heel moeilijk om te zeggen, want we staan helemaal aan het begin van een exponentiële curve. Het enige wat ik ervan kan zeggen op dit moment; wat ik zie is wat een grote rol gaat spelen is de interconnectiviteit. Dat is ook waar wij op inspelen en wat wij zien. Maar hoe de mobile healthcare er uiteindelijk uitziet; ik vind het heel moeilijk om daar echt iets zinnigs over te zeggen.

Is het dus belangrijk om op conferenties zoals deze te blijven komen?

Ja, absoluut. Nee, dat is heel belangrijk. Je krijgt hier grote partijen, kleinere partijen. Hier komt iedereen die met hart en ziel echt in de zorg bezig is met deze ontwikkeling. Die kruisbestuiving van al die verschillende actoren in de zorg zorgt er gewoon voor dat je het gevoel hebt van “hier gebeurt echt iets, we zijn met zijn allen ergens mee bezig”. Dat is gaaf.

[alert_box title=”Mobile Healthcare 2017″ button_text=”Houd me op de hoogte” button_link=”https://www.mobilehealthcare.nl/houd-me-op-de-hoogte/” icon=”e608″]Volgend jaar wordt Mobile Healthcare georganiseerd op 23 november 2017! Wilt u Mobile Healthcare 2017 niet missen en als eerste op de hoogte zijn van programma updates? Laat dan uw gegevens achter!
[/alert_box]
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobile Healthcare website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2020