Opschaling van zorginnovaties

Vinood Mangroelal, Sales Director Healthcare bij KPN vertelt in dit interview meer over opschaling en nieuwe initiatieven in ehealthcare. Daarnaast deelt hij zijn toekomstvisie op het gebied van mobile healthcare en ehealth toepassingen in de zorg.

Bekijk het interview

Transcript van het interview

Wat doet u van KPN op het gebied van Mobile Healthcare?

Wij zijn vooral op zoek naar hoe houd je de ontwikkelingen bij en we zijn vooral op zoek om onze rol en dat is de verbinder van partijen in een ecosysteem om naar een goede toepasbare oplossing te komen, om dat een gestalte te geven. Kijken naar partijen waar we het samen mee op kunnen bouwen in een soort van ecosysteem om mHealth veel meer van de grond te krijgen.

Heeft het dat nodig dan?

Ja, we zien de opschaling op dit moment niet heel hard gaat. We weten dat er heel veel barrières zijn, maar heel veel van die barrières kunnen ook gewoon along the way opgelost worden door gewoon te starten met initiatieven en het probleem beet te pakken en daar op te lossen of op het moment dat je ze tegenkomt.

Zijn er bepaalde initiatieven in mobile health waarvan je denkt: hé, daar zou ik aandacht aan willen besteden, zien er goed uit?

Nou ja, daar zijn wij ook mee bezig. Vanuit KPN hebben we ook vorige week aangekondigd, dat we met KPN Ventures en met RTL Ventures gaan kijken naar start ups, partijen die zo’n oplossing al hebben en we dat gaan ondersteunen om verder groter te maken, maar er zijn heel veel voorbeelden daarin te noemen en de wereld van de censoring gaat op dit moment heel hard, diagnostiek gaat heel erg hard, daar hebben wij ook een bepaalde rol in. Dat soort werelden zijn we wel heel goed aan het volgen om te kijken waar we het beste ons steentje aan bij kunnen dragen.

En wat verwacht u van de toekomst van mobile health?

Ik verwacht dat het heel erg ver zal gaan. Als je ook vandaag op het congres hoort en ook als je gewoon goed volgt wat er allemaal gebeurt, zie we ….. nou, als we een echt vergezicht nemen, worden Nano robots …. hoe die ingezet gaan worden en hoe uniek dat zal zijn in de hele ontwikkeling van de zorg an sich, dan zou het wel eens heel ver kunnen gaan, maar waar het heel erg belangrijk gaat worden, mHealth zal echt toegepast moeten worden om de regie bij de patiënt, consument of diegene die gewoon bezig wil zijn met zijn gezondheid om dat daar neer te gaan zetten. Dus ik denk, dat we de grens nog niet weten.

Wat zou u de deelnemers van het congres mee willen geven vanuit KPN?

Start nu met je initiatieven, ja er zijn barrières, ja er zijn zaken waar we tegenaan gaan lopen gedurende zo’n proces, maar start er gewoon nu mee, want uiteindelijk komen we hier barrières tegen en ga je die uiteindelijk overwinnen als je gewoon in de goede manier er in zit.

69073-banner-1920x500v2

Mobile Healthcare Event

Mobile Healthcare is hét ontmoetingspunt voor meer dan 650 spelers uit de mhealth value chain. Het Mobile Healthcare event biedt u een overzicht van best-practices van eHealth implementaties, visies en strategieën en het brengt de belangrijkste spelers uit de mHealth value chain bij elkaar. Mis het niet!

Inschrijven
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobile Healthcare website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2020