Nieuwe mogelijkheden voor patiënten om te interacteren met hun zorgverleners

Tijdens Mobile Healthcare 2015 interviewden Johan Krijgsman, Manager Monitoring en TrendITion bij Nictiz, over de ontwikkelingen op het gebied van mobile healthcare en ehealthcare. Daarnaast geeft Johan zijn ideale toekomstvisie op het gebied van ehealth.

Bekijk de video

Transcript van de video

Wat is het belang van Mobile Healthcare op dit moment?

Nou, ik denk dat Mobile Healthcare en eHealth in het algemeen eigenlijk een soort transformatie teweeg aan het brengen zijn in de zorg en dat betekent met name dat er heel veel nieuwe mogelijkheden komen voor patiënten om te interacteren met hun zorgverleners. Dus, online consulten, herhaalafspraken maken, je eigen medische gegevens online inzien, misschien zelf je eigen gegevens bijhouden in een persoonlijk gezondheidsdossier, dat zijn allemaal mogelijkheden die op ons afkomen.

Op welke manier is Nictiz daar actief in?

Wij doen samen met Nivel jaarlijks de eHealth monitor en wij brengen op die manier in de kaart wat het gebruik is en de beschikbaarheid van eHealth voor zorgverleners en zorggebruikers.

Waar hoopt u dat de toekomst zit van eHealth?

Ik hoop eigenlijk dat eHealth naadloos in de zorg geïntegreerd wordt en dat het niet meer een apart ding is maar dat eigenlijk je daar niks van merkt. Dus, dat het eigenlijk normaal is net zoals het normaal is om een hotel te boeken via je internet, daar denk je ook niet meer bij na.

Wat verwacht u op het Mobile Healthcare Congres te vinden?

Op dit congres verwacht ik heel veel leuke mogelijkheden te zien van eHealth. Ik zag al de zorgrobot Zora het congres mocht openen, dus ik denk dat we daar heel veel leuke dingen te zien gaan krijgen en vooral ook heel veel met elkaar praten over hoe we eHealth verder moeten brengen.

 

MOBILE HEALTHCARE CONGRES

Mobile Healthcare is hét ontmoetingspunt voor meer dan 500 spelers uit de mhealth value chain. Het Mobile Healthcare event biedt u een overzicht van best-practices van eHealth implementaties, visies en strategieën en het brengt de belangrijkste spelers uit de mHealth value chain bij elkaar. Mis het niet!

Inschrijven
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobile Healthcare website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2020