Nederland zorgland moet in actie modus komen

Wij interviewden Martijn Bakkers, Commercieel Directeur van Meddex en spreker op Mobile Healthcare, over de actuele ontwikkelingen op het gebied van mobile healthcare. Ook vertelt Martijn ons meer over uitwisseling van patiënten data en opschaling in de zorg.

Bekijk het interview

Transcript van het interview

Als je kijkt wat de actuele ontwikkelingen zijn op het gebied van mobile healthcare, is dat er echt wel. Wat ik afgelopen jaar in de voordracht op het Mobile Healthcare event ook heb aangegeven, is dat er echt wel een ware tsunami van mobiele applicaties over de patiënten heen gestrooid worden. Er zijn zo’n 95.000 mobiele apps in de zorg, waar patiënten dan en zorgverleners iets mee moeten. Wat we zien gebeuren dit jaar, is dat daar wel een soort van shake-out plaats vindt met echt daadwerkelijk nuttig gebruikte apps en, met name, natuurlijk ook aan de zorgverleners kant, daar is natuurlijk heel veel gesproken over: hoe ga je nou om met what’s-app, messenger applicaties en andere mobiele dienstverleningen. De uitwisseling van de medische data in die apps, dat blijft nog steeds een ontwikkeling waar veel in moet gebeuren.

Goede uitwisseling

uitwisselen-gegevens-gezondheidszorgWij als Meddex zijn ontzettend voorstander van echt interoperabiliteit van medische data. Dat het niet uitmaakt, waar is de patiënt, waar wordt die behandeld. Dat die patiënt kan kiezen, samen met zijn arts, waar zijn beste behandeling is, en waar dan ook zijn medische data, op die plek beschikbaar is. En zo willen wij ook zorgen dat die data, zeg maar, ook mobiel is, om te zorgen, dat die altijd op het juiste moment, op de juiste plaats, met veiligheid beschikbaar is voor arts en patiënt.

Opschalen mobile healthcare

Ik denk wat er op de korte termijn zou moeten gebeuren, is dat we, als Nederland zorgland, in actie modus zouden moeten komen. Een goed voorbeeld daar van is het initiatief, wat dit jaar is gelanceerd, is het Met Mij initiatief, waarbij zowel branche-organisaties, overheid, betrokkenen uit de zorg, zorgaanbieders en ook patiënten vertegenwoordigd zijn, om te komen met elkaar tot een goed afsprakenstelsel, op basis waarvan elke leverancier en zorgaanbieder kan zorgen, dat de patiënt goed geïnformeerd wordt, over datgene wat er over zijn medische data beschikbaar is in het land.

Toekomst mobile healthcare

Wij geloven er in dat mobile healthcare zal opdrogen in normale healthcare, en dat betekent, zeg maar, dat alles, wat we eigenlijk als burger al in ons dagelijks leven doen op mobile devices, dat dat ook veel meer in de zorg zal gebeuren, en dat zorgt ervoor dat de kwaliteit van de zorg beter is en dat er meer efficiency in de zorg zal zijn, waarmee uiteindelijk de patiënt en de arts beter geholpen is.

Mobile Healthcare event

Wij vinden het Mobile Healthcare event een hartstikke goed initiatief, met name omdat er sterke inhoud gekoppeld wordt aan de juiste bezoekers. De bezoekers, omdat deelnemers die deelnemen aan het Mobile Healtcare event, ook de juiste mensen zijn, die invloed hebben om de zorg te veranderen, om die weer efficiënter en betere kwaliteit te maken, en wij zijn ook met name benieuwd wat de resultaten ook zullen zijn die Nictiz en NIVEL dit jaar weer gaan presenteren, met name de e-Health Monitor, om daadwerkelijk te kunnen zien, zijn wij nu als sector ook in staat om daadwerkelijk de verandering te maken, die we hier jaarlijks op dit event presenteren.

banner mobile healthcare blog

Mobile Healthcare

Mobile Healthcare is hét ontmoetingspunt voor meer dan 650 spelers uit de mhealth value chain. Tijdens dit event vertelt spreker Martijn Bakkers u meer over betere uitwisseling van medische data. Hij geeft u 5 praktische tips en bespreekt zijn ervaringen van de samenwerking met een zorgverlener om betere uitwisseling van medische data te realiseren. Mis het niet!

Bekijk het volledige programma
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobile Healthcare website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2020