Sluit je aan bij het LinkedIN event

Programma

11.00 – 13.00 uur

Plenaire livestream: Data Driven Healthcare – Digitale gegevensuitwisseling in de zorg!

Blok 1: ‘De digitale snelweg’

Aan tafel: Mark van Houdenhoven, Herko Coomans, Adriaan Blankenstein, Conny Helder, Corne Mulders

Blok 2: ‘Betere zorg door betere uitwisseling’

Aan tafel: Herko Coomans, Adriaan Blankenstein, Maartje Claasen, Marcel Collombon, Guido van den Broek

Blok 2: ‘Data het nieuwe goud’

Aan tafel: Boris Hololtcheff, Mark van Houdenhoven, Guido van den Broek, Theo Hooghiemstra, Marlies Schijven

Blok 4: Data en de zorg van de toekomst

Aan tafel: Joep de Groot, Conny Helder, Ard Leferink, Corne Mulders, Marlies Schijven

Moderator: Sabine Uitslag / Co-host: Paul Zincken

13.00 – 13.15 uur

13.15 – 14.15 uur

Koffie/ thee pauze

Online verdiepende sessies

Om deel te nemen aan een van de verdiepende online sessies vragen wij je voor af een keuze te maken en je te registreren. 

Sessie 1: Digitale gegevensuitwisseling de Jeugdzorg
Deze sessie is geannuleerd

Sessie 2: Een menukaart aan zorgapps voor íeder EPD!

Meer informatie

Innovatieve zorgapplicaties als Luscii en Patient Journey App sneller, goedkoper én dieper integreren in het EPD? Op 25 mei vertelt Founda samen met Luscii en Patient Journey App hoe zij de zorgwereld veroveren met open connectiviteit tussen zorgsystemen!

Met het portaal van Founda Health is het voor zorginstellingen extreem eenvoudig om nieuwe eHealth oplossingen aan hun bestaande ICT-omgeving toe te voegen. Founda zal dit concretiseren aan de hand van hun samenwerking met Luscii, NEXUS Nederland en Patient Journey App.

Sprekers:

 • Ronald Scheffer, co-founder Luscii
 • Wilco Schuttelaar, co-founder Founda
 • Jan Joost Kalff, co-founder/CEO Founda
 • Thomas Timmers, co-founder Patient Journey App
 • Martin Koch, NEXUS Nederland, tafelheer
Inschrijven

Sessie 3: Open Standaarden voor infra beschikbaar

Meer informatie

Data gedreven zorg! Zeker, maar waar doen we het voor? We willen goed zorgen voor mensen. We willen elkaar bereiken, dat doen we natuurlijk voor en rondom de patient en hoe bereiken we die? Door veilig informatie uit te wisselen met instemming van ‘Annie’ en ‘Igor’ zelf. Jullie gaan met elkaar en ons het gesprek aan over interoperabiliteit als nutsvoorziening. Gemaakt voor en door betrokken zorgverleners en IT bedrijven samen; GOING NUTS?!

Tim Franssen, bestuurslid stichting Nuts
Jochem van Hal, Managing partner I Logos en NUTS enthousiast. 

Inschrijven

Sessie 4: Orde in de chaos van zoveel landelijk programma’s

Meer informatie

Iedereen heeft het over interoperabiliteit maar wat gebeurt er eigenlijk echt in Nederland? Ga tijdens deze sessie mee op verkenningstocht langs een aantal landelijke programma’s ter stimulering van gegevensuitwisseling in de zorg. Onze ervaren programmamanagers leggen uit wat er gebeurt, waar je als instelling aan mee kunt doen, hoe de programma’s zich tot elkaar verhouden en hoe je interoperabiliteit echt werkend kunt krijgen. Doe mee met de discussie en wij beantwoorden al je vragen over interoperabiliteit in de zorg.

Sprekers: Bas van Vliet, Paul Hoogland en Onno Gabel, Consultants en programmamanagers MedicalPHIT

Inschrijven

Sessie 5: OncoNext een nieuw programma ter stimulering van IT in de oncologische zorg

Meer informatie

Niemand wil 40x gegevens overtypen. Toch is dat aan de orde van de dag in de oncologisch zorg. In deze sessie duiken we dieper in op OncoNext aan de hand van de borstkankerzorg. Zowel een radioloog als patiënt gaan in op een aantal voorbeelden uit de praktijk en bespreken de aanpak om eenheid van taal en beschikbaarheid van het dossier voor patiënt, zorgverlener en kwaliteitsregistratie op een generieke manier te gaan realiseren. Meer weten hoe je kan bijdragen aan dit programma, luister en discussieer mee in deze sessie.

OncoNext is een programma in opstartfase: een samenwerking tussen allereerst enthousiaste professionals, de verschillende landelijke partijen, de NABON werkgroep standaardisering dossiervoering en MedicalPHIT
Sprekers: Carla Meeuwis (radioloog Rijnstate), Floor Klijn (klinisch informaticus IKNL) Sylvia Veereschild (specialist gegevensuitwisseling in de gezondheidszorg) en Hans Mekenkamp (partner MedicalPHIT)

Inschrijven

Sessie 6: Interoperabiliteit zoekt usecase!

Meer informatie

Je ECD is interoperabel en kan via zorgstandaarden gegevens uitwisselen. Gefeliciteerd. En nu? Ook leveranciers van andere zorgapplicaties moeten zich inspannen om de verbinding tot stand te brengen. Hoe maak je een goede usecase zodat gegevensuitwisseling tussen je ECD en andere systemen vloeiend en veilig verloopt via zorgstandaarden? Ard Leferink van Ecare en Matthias van Alphen delen hun praktijkervaringen.

Inschrijven

Sessie 7: Gegevensuitwisseling: voor wie doen we het nu eigenlijk?

Meer informatie

Het mag duidelijk zijn: we doen het uiteindelijk natuurlijk altijd voor de patiënt. In de praktijk blijkt dit makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe verhoudt de verworven regierol van de patiënt zich tot de registratielast en de effectiviteit aan de eindgebruikerskant? En belangrijker: heeft de patiënt het gevoel dat de zorg kwalitatief beter geworden is nu zorginstellingen meer actie ondernemen omtrent gegevensuitwisseling? In deze sessie gaan we hier dieper op in vanuit diverse perspectieven. Aan de tafel in de centrale studio hebben we een aantal gasten die als patiënt of als professional te maken hebben met de uitwisseling van gegevens in de zorg. Aan de hand van een aantal stellingen willen wij een discussie op gang brengen die tot een dieper inzicht in dit onderwerp kunnen leiden.

Moderators: Sabine Uitslag en Paul Zincken

Sprekers:

 • Pieter Helmons, CPIO, St Jansdal
 • Thilo Mohns, CMIO Maxima Medisch Centrum
 • Peter Kapitein, Patiënt, Inspire2live
 • Ariane van Wamel, CNIO Spaarne gasthuis

Sessie 8: Met VIPP naar PGO, de pilot voorbij!

Meer informatie

Het uitwisselen van gegevens met een PGO is de pilotfase voorbij. ARQ nationaal psychotrauma centrum bespreekt met ons hun visie op portaal en PGO.

ARQ heeft recent gegevensuitwisseling voor meerdere datasets gerealiseerd tussen hun EPD User en het PGO Quli. Zij laten in een demo zien hoe de gegevensoverdracht tussen het EPD en PGO werkt.

We bespreken met ARQ welke meerwaarde een PGO biedt voor hun cliënten, hoe ARQ de behandelaren heeft betrokken bij dit traject en wat hun visie en wensen zijn voor de toekomst.

De visie, ervaring en lessons learned van ARQ vormen de inspiratie om met u van gedachten te wisselen wat een PGO voor uw organisatie kan betekenen en welke meerwaarde u kunt creëren met uw VIPP-traject (VIPP5, InZicht, OPEN).

Sprekers:

 • Magda Langemaire (ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum)
 • Margon Tuinstra (D&A)
 • Hans ter Brake (Quli)
Inschrijven

Sessie 9: Koploper in de gegevensuitwisseling

Meer informatie

“De stappen naar een nieuwe werkelijkheid. De patiënt aan het woord over zijn ervaring met het gebruik van het PGO tot nu toe. Aan het woord komen koplopers die het initiatief nemen om als Categoraal ziekenhuis voor de troepen uit te lopen. Ook aan het woord koplopers die praktijk ervaring hebben opgedaan met de stappen naar het gebruik van een online PGO. Een terug blik op de eerste maand live met het PGO. Ervaringen vanuit de PGO’s perspectief.”

Sprekers:

 • Marcel Collombon, CEO, Asterisque
 • Jan van de Beek
 • Susanne van der Vegten
 • Fenna Eefting

Moderator: Maaike de Vries

Inschrijven

14.15 – 14.30 uur

Plenaire samenvatting