Kansen en ontwikkelingen in gezondheidszorg

Kirsty Lankreijer

Kirsty Lankreijer – Portfoliomanager Medisch Service Center, Sensire – vertelt over de kansen en belangrijkste ontwikkelingen in de gezondheidszorg. Ze sprak over de voordelen van telecardiologie tijdens Mobile Healthcare 2016. Bekijk hieronder haar interview.

 

Of lees hieronder het interview:

Wat ziet u als de belangrijkste ontwikkelingen in mobile healthcare?

Zo langzamerhand moeten we de innovaties die er allemaal zijn gaan integreren in de zorgprocessen. Dat heeft ook echt nodig dat de financiering mee gaat werken. Je hoort dat er overal een heleboel mooie initiatieven zijn, waarbij ook een heleboel initiatieven niet goed uit de pilotfase komen. Wij hebben ondertussen bij een aantal diensten echt wel de ervaring dat het wel kan en dat willen we graag delen, maar financiering is wel echt een probleem.

En op welke manier moet dat dan kunnen?

Als je innovaties gaat integreren, is het heel belangrijk om de patiënt mee te nemen natuurlijk, de beleving, de zorgverleners. Eigenlijk alle medewerkers in een organisatie, van bovenin tot werkvloer tot patiënt.

Hoe ziet u de toekomst van mobile healthcare?

Ik denk dat de gezondheidszorg er heel anders gaat uitzien, omdat een heel groot gedeelte via mobile health zal gaan. We moeten goed naar patiënten gaan luisteren; buiten de gezondheidszorg doe je eigenlijk alles al via een app en dergelijke en in de gezondheidszorg nog bijna niet. Volgens mij liggen daar kansen voor de gezondheidszorg.

En waar liggen de kansen voor uw bedrijf dan daarin?

Wij zijn een afdeling die allerlei typen zorgorganisaties op afstand kan begeleiden. Wij hebben een verpleegkundig team en een verzorgend team, met mensen die allemaal hoog opgeleid zijn, uit verschillende werkvelden. En wij zorgen ervoor dat wij algemene dingen – als mensen niet ernstig ziek zijn – kunnen afvangen, zodat pas wanneer het nodig is, de expertise in de tweede lijn of eerste lijn gebruikt wordt.

Hoe nuttig ervaart u het Mobile Healthcare congres?

Ja, zeker nuttig. Je komt mensen uit allerlei werkvelden tegen, allerlei functies. Kennisdeling, van elkaar leren. Vervolgafspraken eventueel om gewoon eens verder te kijken: ‘Waar kunnen we elkaar versterken, waar kunnen we van elkaar leren?’. Heel nuttig.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobile Healthcare website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2020