“Je moet regisseur worden van je eigen zorg”

Wij interviewden Desiree Hobbelen, Locatiemanager en projectleider bij Cliëntportaal, BrabantZorg over innovaties op het gebied van mhealth. Desiree vertelt ons meer over cliëntportalen en de inzicht in patiëntgegevens.

Bekijk het interview

Transcript van het interview

Wat doet u op het gebied van Mobile Healthcare?

Wij doen, binnen Brabant zorgen wij dat het cliëntportaal ontwikkelt wordt samen met PinkRoccade en het cliëntportaal is een digitale toegang tot het dossier van onze klanten bij Brabant zorg.

En werkt dat goed? Is dat een vooruitgang?

Het werkt harstikke goed, ja, onze gebruikers, cliënten en mantelzorgers zijn razend enthousiast dat zij dus via de digitale snelweg, dus op een gemakkelijkere manier toegang hebben tot het dossier.

En gaat het altijd goed of zijn er ook gevaren bij?

Tot op nu gaat het nog steeds wel erg goed, ja, eigenlijk zijn de reacties, nou ja, zo enthousiast dat ze meer willen. Dus, wij hebben nu nog maar een klein stukje binnen het portaal open met een paar functies maar de roep van de gebruikers om “wij willen eigenlijk het hele dossier zien”, dus ook toegang tot artsen, medische gegevens, is groot en dat is voor ons wel een uitdaging om dat ook te gaan realiseren.

Maar gaat het wel, realiseren?

Ik zou het heel graag willen, ja.

Wat verwacht u dat de toekomst is van heel Mobile Healthcare?

Nou, ik, als ik voor mezelf spreek, ik denk wanneer je patiënt of cliënt of wat je dan ook bent, in ieder geval afhankelijk bent van zorg in de breedste zin, dat je eigenlijk je eigen regisseur moet worden van je eigen zorg en dat het dus ook heel gemakkelijk moet worden om de gegevens die een arts of wie dan ook aanlevert, dat het van jou wordt en niet dat het een gesloten systeem is of dat je afhankelijk bent om ja, dingen toch te lezen. Dus, dat verwacht ik eigenlijk in de toekomst.

En wat zou u dan uw collega’s in de zorg willen adviseren over Mobile Health?

Sta er vooral heel erg voor open en denk heel open minded en heel creatief en zet vooral al die gebruikers op de eerste plek want dat zijn de mensen waar het om gaat, die hebben echt de vraag, dat ervaren wij ook, “kunnen wij alles zien? Mogen wij alles zien?” Deel het met ons want het zijn tenslotte ook hun gegevens. Wij hebben het over hun en wij schrijven dingen op over mensen, dus hoe mooi is het als die mens dat gewoon zelf zou kunnen regisseren. Maar gebruik die mensen waar het om gaat, zet die op de eerste plek om samen ook aan de slag te gaan.

69073-banner-1920x500v2

Mobile Healthcare Event

Mobile Healthcare is hét ontmoetingspunt voor meer dan 650 spelers uit de mhealth value chain. Het Mobile Healthcare event biedt u een overzicht van best-practices van eHealth implementaties, visies en strategieën en het brengt de belangrijkste spelers uit de mHealth value chain bij elkaar. Mis het niet!

Inschrijven
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobile Healthcare website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2020