Innovation Café

1e Mobile Healthcare Innovation Café | Corona Update

2 april, 16.30 uur

Bekijk het programma

2e Mobile Healthcare Innovation Café | Corona & zorg op afstand

23 april, 15.30 uur

(Klik rechts op de “play button” en kijk live mee)

2e Mobile Healthcare Innovation Café | Corona & zorg op afstand

Nu we met elkaar wennen aan het ‘nieuwe normaal’, bezig zijn om ons in te stellen op de ‘anderhalve meter’ samenleving en ‘social distancing’ het woord van het jaar lijkt te worden, is de juiste zorg op de juiste plek leveren een grotere uitdaging dan ooit. Hoe zorgen we voor de mensen die dit nodig hebben, maar houden we de nieuwe normen en regels voor bijvoorbeeld het houden van afstand in acht. Hoe leveren we zorg op afstand?

In deze tijd, neemt datadriven healthcare een grote vlucht en bied het een oplossing om – op een digitale manier – toch dicht bij de zorgcliënt te zijn. In deze tweede editie van het Mobile Healthcare Innovation Café nemen wij daarom dan ook zorg op afstand en het leveren van de juiste zorg op de juiste plek onder de loep.

 

Zorg dat je ook deze livestream niet mist!

 

 

Wat is het Mobile Healthcare Innovation Café?

Vanuit Mobile Healthcare willen we je graag helpen en verschillende bronnen van informatie hierover samenbrengen. Op overzichtelijke wijze meenemen we je mee in de uitdagingen, mogelijkheden en ontwikkelingen om zo een helpende hand te bieden in een tijd die veel van jou en jouw organisatie vraagt.

 

In korte blokken van een paar minuten per keer nemen we, samen met een gastspreker, jou mee in een aantal aansprekende en actuele onderwerpen.

 

Tijdens deze live streams bieden we je  de mogelijkheid om via social media #mhealthupdate live mee te discussiëren en vragen te stellen.

Thema’s:

SET-COVID-19 regeling

Lea Bouwmeester

Datadriven healthcare in Corona tijd

Gabriëlle Speijer, Radiotherapeut-Oncoloog Hagaziekenhuis

Digitalisering raakt nu in een versnelling door de corona crisis …. dat gebeurt vooral ook in de zorg!

Arthur Goveart, CIO Radboud UMC, President at CIO Nederland

Samen vooruit

Kees Donkervoort, Algemeen directeur KPN Health

In maart 2019 presenteerd Kees Donkervoort samen met VNO-NCW en MKBNederland het manifest ‘Samen vooruit’. De groeiende groep ondertekenaars conformeert zich aan drie hoofdprincipes:
• Open standaarden binnen open systemen zijn de norm. De ondertekenaars committeren zich aan deze standaarden en vragen de overheid een gelijk speelveld te creëren.
• Concurrentie op basis van producten en diensten met de medische data (niet op basis van de gegevens zelf).
• Bij veilige identificatie moeten eenvoud van toegang, hoge beveiliging en aansluiting bij best practices voorop staan.
VNO-NCW, MKB-Nederland en VWS hebben inmiddels een taskforce geïnstalleerd, die deze principes verder moet brengen, onder meer in de vorm van een juridisch bindende gedragscode voor alle ICT-bedrijven die systemen leveren aan de zorg. Harry van Dorenmalen (ex-IBM) leidt de taskforce.
Link naar meer info: https://kpn.showpad.com/share/dCK9EuAKLmgDA01Rj8cCW

Host:

Frénk van der Linden

Co-host:

Maartje Eradus, Brightcape

Partners

Zo helpen wij onze zorghelden

Sinds de corona-uitbraak impact heeft op Nederland zijn onze zorgverleners dag en nacht in touw. Wij helpen hen waar we kunnen. Zo hebben wij honderden tokens uitgegeven aan huisartsen om thuiswerken mogelijk te maken. We leveren videobeldiensten aan ziekenhuizen zodat Intensive Care patiënten kunnen beeldbellen met familie en geliefden, richten medische call centra en conference call mogelijkheden in voor ziekenhuizen en realiseren extra netwerkcapaciteit waar nodig. Als netwerk van Nederland doen we er alles aan om de zorg en coronapatiënten zo goed mogelijk verbonden te houden.

Meer informatie: www.kpn.com/digitalezorg

Zorgrobot SARA ondersteunt zorgpersoneel tijdens de COVID-19 crisis

Het COVID-19 virus komt hard aan in Nederland. Zeker voor ouderen, verzorgers en mantelzorgers zijn de gevolgen groot. Met als doel om te voorzien in zorg op afstand en verlichting te bieden tegen het ‘eenzaamheidsvirus’, wil Bright Cape haar zorgrobot SARA beschikbaar stellen voor ouderen die noodgedwongen beperkt contact met familie hebben. Tevens dient de robot ter ondersteuning en ontlasting van verzorgers en mantelzorgers.

 

Meer informatie >>

UMCU vraag om 2 sleepingpods

De zorgprofessionals op de Intensive Care (IC) van het UMC Utrecht werken veel extra uren vanwege het coronavirus. Dit betekent lange dagen en nachten met weinig slaap.

 

Zij hebben een grote wens: het aanschaffen van twee powernap stoelen. Hierin kunnen wij ons voor 20 minuutjes terugtrekken, een powernap doen en daarna met meer energie terugkomen op de IC.

 

Wil je doneren dan kun je je melden bij Actie voor UMC Utrecht, via deze link.

Livestream uitzending
25 juni 2019

Missie gedreven innovatie beleid! Hoe gaan we slim innoveren en organiseren voor gezondheid en zorg?

Livestream uitzending
25 juni 2019 | Blok 1

De burger als participant

 

Livestream uitzending
25 juni 2019 | Blok 2

Missiegericht innovatiebeleid

 

Livestream uitzending
25 juni 2019 | Blok 3

Complementariteit

Livestream uitzending
25 juni 2019 | Blok 4

Inbedding innovaties

Livestream uitzending
13 maart 2019

Innovation Café over Artificial Intelligence (AI)! Hoor over de kansen en toekomstscenario’s

Livestream uitzending
9 oktober 2018

Innovation café over: Humanizing Technology

 

Partners:

Mobile Healthcare, Data Driven Healthcare, OuderenzorgTECH website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2020