Innovatie: Applied gaming in healthcare

Wij interviewden Jelle van der Weijde, domein manager gezond bij Economic Board Utrecht over innovaties op het gebied van mhealth. Jelle vertelt ons meer over applied gaming in healthcare en healthy urban living.

Bekijk het interview

Transcript van het interview

Op welke manier bent u actief op het gebied van mobile healthcare?

Nou, mobile health is een interessante ontwikkeling rondom het hele gebied van e-health en e-health past in de innovatie opdracht die we hebben in de gezondheidszorg en dat is één van de redenen waarom de Economic Board gekeken heeft naar niet alleen de groene economie of slimme economie, maar ook naar gezonde economie. En wij zetten er vol op in op innovatie op het gebied van gezondheidszorg en m-health is een manier om deze innovatie te ondersteunen.

Wat voor innovaties moeten we aan denken?

Allerlei soorten innovaties van producten tot en met life sciences achtige dingen, maar ook procesinnovatie vind ik heel belangrijk, omdat de nieuwe gezondheidszorg echt veel meer betekent samenwerken, ketenzorg, patiënt centraal, mens centraal zetten en daar heb je heel veel partijen bij nodig. Nou, dat goed bij elkaar brengen met niet alleen kennisinstellingen, zorginstellingen, gemeentes, financierders, zorgverzekeraars, maar juist ook bedrijven en in Utrecht doen we iets heel leuks, omdat we hier een grote industrie en een creatieve industrie hebben, brengen we juist die inzichten ook in de innovatie in de gezondheidszorg in. En dat levert hele leuke, verrassende inzichten op.

Aan wat voor inzichten moet ik dan denken?

Nou, als je gaat praten over mensen met een chronische ziekte, zij moeten langdurig bepaalde handelingen doen, hetzij prikken hetzij medicijnen innemen tenzij handelingen verrichten, om te voorkomen dat hun ziekte slechter wordt of ter ondersteuning en het is natuurlijk heel mooi als je dat ook in een soort game achtige omgeving kan doen waardoor het ook een beetje leuk blijft om op die wijze met je gezondheid of met je ziekte problematiek om te gaan. Nou, dat zijn inzichten die we steeds meer proberen toe te passen. We noemen dat applied gaming in healthcare.

Gaat het puur om gaming of focust u ook op andere gebieden?

In de gezonde economie kijken we natuurlijk naar veel meer dingen. Een recent thema, dat we heel nadrukkelijk omarmen is healthy urban living, gezond leven in de stad, dat betekent niet alleen een parkje aanleggen, dat betekent ook voorzieningen niveau, dat betekent ook samenredzaamheid ontwikkelen in de wijk. Nou, dat zijn ook innovaties waar misschien de creatieve industrie ook over na kan denken: hoe maak je het leuk met elkaar in de wijk bijvoorbeeld.

Zo’n congres over mobile health praten met z’n allen, is precies wat u wilt dus.

Is precies wat ik wil, omdat daarmee de techniek, de ICT omgeving in relatie tot de vraag vanuit patiënten, mensen, maar zorgorganisaties en kennisinstellingen bij elkaar kunnen komen om op die wijze mooie, economische ondersteuning er onder te geven.

69073-banner-1920x500v2

Mobile Healthcare Event

Mobile Healthcare is hét ontmoetingspunt voor meer dan 650 spelers uit de mhealth value chain. Het Mobile Healthcare event biedt u een overzicht van best-practices van eHealth implementaties, visies en strategieën en het brengt de belangrijkste spelers uit de mHealth value chain bij elkaar. Mis het niet!

Inschrijven
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobile Healthcare website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2020