eHealth: betere zorg, dichtbij de patiënt, tegen lagere kosten

Leonard Witkamp, directeur KSYOS TeleMedisch Centrum, geeft in dit interview zijn kijk op de veranderingen die veroorzaakt worden door de komst van ehealth oplossingen. Ook geeft Leonard zijn visie op de groei van mobile healthcare.

Bekijk het interview

Transcript van het interview

Op wat voor manier bent u actief in de Mobiele Healthcare?

Wij, ik als directeur van Ksyos TeleMedisch Centrum, zijn eigenlijk al tien jaar bezig met eHealth en wij zijn begonnen met eHealth en dat is dan echt meer op de computer maar dat wordt natuurlijk meer en meer Mobile Health en wat wij doen, wij kijken vooral naar de routinematige processen waarbij ofwel huisartsen het werk kunnen overnemen van een medisch specialist ofwel een paramedicus, bijvoorbeeld een optometrist, het werk kan overnemen van een oogarts.

En wat moet dat opleveren?

Wat dat vaak, wat dat uiteindelijk oplevert is snelle, betere zorg dichtbij de patiënt tegen lagere kosten. Waar vroeger honderd procent van de patiënten voor een oogcontrole van de diabetespatiënten naar de oogarts ging, gaan er nu nog maar vier procent naar diezelfde oogarts toe, de rest wordt gewoon door de optometrist in het winkelcentrum gecontroleerd. Het gaat dus sneller ook en het is beter.

En hoe ziet u de toekomst van eHealth?

Ik zie die heel rooskleurig in. Ik denk ook dat we echt aan de vooravond staan van een snelle groei. Tot op nu, tot op het heden ben ik niet onder de indruk van eHealth en Mobile Health, de groei daarvan in Europa maar ik denk dat dat in de komende vijf tot tien jaar echt exponentieel gaat toenemen.

Wat denkt u dat er in de weg zat voor die groei?

Vergoeding. Dat is heel gemakkelijk, vergoeding.

Wat is uw advies voor de andere deelnemers van het Mobile Healthcare congres om actief te zijn of te blijven in Healthcare?

Ik denk dat ook op het moment dat jij verder wil groeien in eHealth, zul je echt een beeld moeten hebben wat jouw doel is met jouw eHealth dienst, met jouw eHealth service die je ontwikkelt en die zal moeten passen binnen de groei van de zorg in de komende jaren. Dus, begin met een visie, begin met een missie en dan gewoon doorzetten met hetgeen wat je wil bereiken.

U bent de dagvoorzitter van Mobile Healthcare 2015. Wat is het belangrijkste dat u wil dat de mensen meenemen als ze naar huis gaan?

Dat eHealth hier is en to stay is, dat er echt wat gaat gebeuren en dat ze het gewoon echt moeten oppakken.

69073-banner-1920x500v2

Mobile Healthcare congres

Mobile Healthcare is hét ontmoetingspunt voor meer dan 650 spelers uit de mhealth value chain. Het Mobile Healthcare event biedt u een overzicht van best-practices van eHealth implementaties, visies en strategieën en het brengt de belangrijkste spelers uit de mHealth value chain bij elkaar. Mis het niet!

Inschrijven
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobile Healthcare website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2020