Burgers willen ehealth oplossingen

Wij interviewden Doortje Boshuizen, Senior adviseur bij Vilans, over de toekomst van mobile healthcare en ehealth. Daarnaast geeft Doortje advies voor zorginstellingen die aan de slag willen gaan met ehealth.

Bekijk het interview

Transcript van het interview

Wat doet u van Vilans op het gebied van Mobile Healthcare?

Nou, wat wij doen is de zorgorganisaties in de gehandicaptensector eerste lijn, ouderenzorg, thuiszorg adviseren en helpen bij de implementatie van eHealth waaronder Mobile Health. Nou, heel praktisch vragen zorggroepen en gezondheidscentra ons om te helpen bij de implementatie van bijvoorbeeld een patiënten portaal en nou dan is het heel fijn als de patiënten dus online mobile onder andere, een afspraak kunnen inplannen bij de huisarts of bijvoorbeeld kunnen e-mailen met de dokter op een beveiligde manier. Nou, vaak vraagt dat om een andere manier van werken. Dus, het is vaak, ja, de technische oplossing is eenvoudig gekocht maar hoe zorg je er nou voor dat de patiënt en zorgverlening daar op een goede manier mee kunnen werken. Nou, daar helpen wij organisaties bij.

En wat verwacht u van de toekomst van eHealth?

Nou, ik verwacht eigenlijk dat eHealth gewoon steeds belangrijker gaat worden. Ik denk dat de monitor van Nictiz en Nivel die laat het ook wel zien dat burgers er echt op zitten te wachten ook. Dus, ik denk dat het alleen maar, ja, ik denk dat eigenlijk over tien jaar dat misschien het woord eHealth niet eens meer bestaat, dat het gewoon, ja, of dat het wel bestaat maar dat het net zoiets als van zelfsprekend als internet bankieren is, dat het gewoon, ja, het is gewoon logisch dat het er is eigenlijk, dat verwacht ik.

Dus, wat is dan het advies naar zorginstellingen die nu actief zijn met eHealth of dat gaan willen doen, wat zou u adviseren?

Nou, ik zou wel echt adviseren om nu in te stappen en nu daar echt actief mee aan de slag te gaan want wat ik wel echt zie is een heel groot gat tussen aan de éne kant dat wat de monitor van Nictiz en Nivel wel laat zien van wat de burgers, zeg maar wat ze willen en wensen en ook de praktijk, want in de praktijk is het gebruik gewoon echt heel klein en nou ja, ik zou, zeg maar, zorgorganisaties adviseren om nu gewoon op kleine schaal ervaring op te gaan doen want alleen door ervaring op te doen, leer je en kom je een stap verder want het nu éénmaal niet zo dat als anderen iets bedacht hebben dat je dat dan één op één in je eigen organisatie kunt laten landen of implementeren. Je moet juist van onder op met patiënten, met zorgverleners moet je samen kijken van “hoe gaan we dat ook echt hier doen?”

69073-banner-1920x500v2

MOBILE HEALTHCARE CONGRES

Mobile Healthcare is hét ontmoetingspunt voor meer dan 500 spelers uit de mhealth value chain. Het Mobile Healthcare event biedt u een overzicht van best-practices van eHealth implementaties, visies en strategieën en het brengt de belangrijkste spelers uit de mHealth value chain bij elkaar. Mis het niet!

Inschrijven
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobile Healthcare website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2020