5 redenen waarom u het Mobile Healthcare congres 2016 niet mag missen

Het is bijna zo ver, op donderdag 6 oktober vindt het vijfde Mobile Healthcare congres plaats. Voor wie nog twijfelt of hij naar de Jaarbeurs in Utrecht zal afreizen, zijn hier vijf redenen waarom u dit congres echt niet wil missen.

1. Jaarlijks 10,5 miljoen e-consulten – hier zie je hoe Kaiser Permanente dat doet

John MattisonWie het heeft over het Amerikaanse Kaiser Permanante heeft het over grote aantallen. Het is een zorgverzekeraar die in het bezit is van maar liefst 38 ziekenhuizen. 10,2 miljoen patiënten kunnen terecht bij 18.000 artsen. Afgelopen jaar hebben deze artsen 10,5 miljoen e-consulten op afstand gedaan bij patiënten, via email, video en telefoon. Zij kunnen daarna veel nalezen in medisch dossier, bereikbaar via de app. Het hoofd medische informatie en medisch onderdirecteur John Mattison komt in de Jaarbeurs vertellen hoe al deze mobiele technologie is georganiseerd in de Kaiser Permanente ziekenhuizen. En misschien wel interessanter- hij vertelt ook wat achteraf gezien beter had gekund, de ‘lessons learned’.

2. Ga aan de slag met een gezondheids-app

Heeft u (plannen voor) een gezondheidsapp? Bezoek dan zeker de app-clinic van Jan Jacobs. De hoofdredacteur van de website Smarthealth is een kenner van de eHealth-markt in Nederland. In deze clinic helpt hij iedereen die worstelt met Europese privacywetgeving, chatbots of toegang tot Apple Carekit.

Wilt u vooral inspiratie opdoen? Dan is de sessie van app-ontwikkelaar Jeffrey van Dijk interessant (DTT Multimedia), bekend van onder meer de Tekenbeet app van het RIVM en de Doula Bevallingscoach.

Wetenschappers kunnen terecht bij de sessie over de ResearchKit van Apple. Dit is een pakket van softwarebouwstenen, waarmee je snel apps kunt maken. Hiermee kun je onderzoeksdata verzamelen bij (in theorie) miljoenen patiënten, met gebruik van de sensoren in de iPhone. Hoogleraar eHealth Niels Chavannes (LUMC) laat zien hoe hij de apps voor hart- en vaatziekten en diabetes bewerkt voor de Nederlandse markt.

3. Ontmoet artsen die spreekuur houden op de iPad

Marjolein-DrentHet e-consult komt eraan. Kom bijvoorbeeld luisteren naar hoogleraar en longarts Marjolein Drent. (zie ook dit interview) Zij is gespecialiseerd in zeldzame longziekten, waar maar een paar behandelcentra voor zijn in Nederland. Voor drukbezette patiënten is het e-consult een uitkomst. Of kom naar neuroloog Oscar Vogels, die vertelt over het Doktr.nl, waarmee u veilig online met patiënten kunt communiceren.

4. Speeddate met studenten medische infomatiekunde

ICT-ers komen van Venus, artsen komen van Mars. De communicatie gaat niet altijd over rozen. Maar daar is de student medische informatiekunde. Deze hybride kenniswerker slaat een brug tussen ict en geneeskunde. Wat een mooie wereld kan daaruit groeien. Dit congres kunt u eens aan zo’n student medische informatiekunde van het AMC-UvA snuffelen. Er zijn speed dates in de iZone.

5. Ontmoet minister Edith Schippers van Volksgezondheid

Edith-SchippersDit zijn natuurlijk maar een paar highlights, want er is nog veel meer te ontdekken op het MobileHealhtcare congres. Volg bijvoorbeeld de aparte route over big data en innovatie, of kom netwerken met zorgverleners, ICT-ers en beleidsmakers, zie hier het bezoekersprofiel. En last but not least, aanschouw minister Edith Schippers wanneer zij om half vier de nieuwste ehealth cijfers van Nictiz en NIVEL in ontvangst neemt.

Door: Heleen Croonen, journalist


Inschrijven voor Mobile Healthcare

Mobile Healthcare is gratis toegankelijk voor bestuurders, C-Level, directie, management, projectleiders van zorginstellingen (cure, care of GGZ), huisartsen en tweedelijns zorgartsen! Bovendien ontvangt u 5 ABAN-punten en ontmoet u 650 zorgprofessionals. Komt u ook?

Inschrijven

 

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobile Healthcare website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2020